ÉLD AZ ÉLETED

 Tedd magad szabaddá hogy élhesd az életed

MENÜ

                                     Teremtsd karcsúvá magad!

Kedves fogyni vágyók, néhány gondolatot szeretnék megosztani veletek. Mikor súlyproblémám volt bizony szaladtam és kipróbáltam ( lustaként) a fogyós tablettákat, tapaszokat és hasonlókat, Bár nem igazán vagyok híve ezeknek. Majd figyeltem a táplálkozásomra, a mozgást sem hagytam ki, és minden erre vonatkozó tanácsot meghallgattam, és fontolóra véve alkalmaztam, amit csak be tudtam iktatni az életembe. Ettem sokszor keveset, lemondtam a cukorról a finomlisztből készült ételekről. Szóval mindent beleadtam és meg kell mondanom voltak eredményeim. Viszont rendesen jó-józtam. Lement majd újra feljött pár kiló. Mert ugye az ember esendő és mindennek ellen tud állni csak a kísértésnek nem. Valahol rá kellet jönnöm, hogy nagymértékben a belső lelki állapotomtól függ, hogy mennyire vagyok képes kontrolálni a súlyomat. Gondolom nem csak én voltam ezzel így. Amíg nem ragadt meg a figyelmem azon a gondolati mintán, amit az EFT ben tanultam.
„A jelen gondolataim határozzák meg a jövőmet.”
Mit hallunk a fejünkben, mit gondolunk a fogyókúra alatt?
Biztos hallottad már azt az elgondolást, hogy amire gondolsz, az megvalósul, te teremted a világodat. Ez alapján. Ha azt gondolod magadról, hogy 60 kilós vagyok, és épp most vagyok a csúcsformámban, és ezt mondogatod magadnak: Valahol vizualizálod ezt a képet a fejedben.
„Azt hogy ideális a sulyom 60 kiló és milyen jó, hogy 60 kilós vagyok, minden ruhám pont jó rám és milyen jól érzem így magam a bőrömben.” Attól hogy ezt mondod a gondolataidban is, ezt látod? Ezt látod magad előtt?
Lehet hogy igen, akkor te szerencsés vagy. Mert ezt teremted meg.
Valójában sokunknak sajnos ez nem megy olyan könnyen.
Mint az én esetemben. Nekem mindig ott motyogott egy kisördög.
Amit leadok, az úgyis visszajön, mert nem tudok ellenállni a kísértésnek.
Vagy?
Amikor elmész a büfébe és ránézel a sütire s azt, gondolod ezt nekem nem szabad. Pedig de jó lenne! Sőt még a szádban is érzed az izét.
Vagy?
Az üzletben felpróbálsz egy ruhát és kicsi és nincs nagyobb méret, azt érzed, rám ez soha nem fog feljönni
Vagy?
Bemész az edzőterembe, és körülnézel és kifordulsz, mert "á" ott mindenki olyan fitt és karcsú, mit keresek én itt.

Érzelmeket élünk át.
Sokan az érzelmeink miatt esszük túl magunkat és akadályozzuk meg a saját fogyásunkat.
Melyek azok az érzelmek, melyek a súlyproblémákkal küzdő embereket irányítják?
Ezek elég klasszikus érzelmek, ilyen például a szorongás
Talán ez vezeti a listát, mivel az emberek a szorongásukat evéssel csillapítják. Ilyen társadalomban élünk: rengetegszer és rengeteget aggódunk és szorongunk. Az étel, pedig mindig kéznél van, hogy enyhítse ezeket az érzéseket. A baj csak az, hogy sem az egészségünknek, sem a külsőnknek, sem az önbizalmunknak nem tesz jót.
Ha megtanulod, hogyan kezeld a szorongásodat, valószínűleg az evést is nagyon jól fogod tudni kontrollálni.
Tehát a szorongás, a harag, az unalom, a bizonytalanság, a magányosság, a szomorúság, a gyász érzése néhány azok közül, melyeket rendszerint evéssel érzéstelenítünk.
Az unalom is gyakran kapcsolódik egy bizonyos étkezési szokáshoz, illetve evést kiváltó tevékenységekhez.
Például be van kapcsolva a TV, fogod magad és hozol valami ennivalót, és leülsz a TV elé enni. Vagy olvasás közben csipegetsz valamit. Vagy valamilyen összejövetelen vagy, és az nem túl érdekfeszítő, tehát irány a büféasztal.
Ha unalomról van szó, az evés gyakran az elfoglaltság szerepét veszi át. Betölti azt az űrt életünkben, amit más tevékenységgel kellene kitöltenünk.
A következő téma a hiányérzet. Sokan gondolják úgy, hogy inkább el sem kezdenek diétázni, mert nem akarnak lemondani azokról a dolgokról, amiket szeretnek.
Amitől félünk ilyenkor azaz, hogy nem tudjuk majd szokás szerint elérzésteleníteni magunkat kedvenc ételeinkkel, tehát ez ugye nem a legegészségesebb megoldás. Voltál már úgy hogy egy szelet csokitorta a mindent jelentette neked? Tudnunk kell, hogy mással is vigasztalhatjuk magunkat. Nem feltétlen kell lemondanunk minden kedvencükről. Fontos, hogy ezt a régóta tartó félelmet elengedjék. Az „étel, mint vigasz” kapcsolat gyakran gyerekkorban alakul ki, amikor a szülő az elkeseredett vagy frusztrált gyereknek egy kekszet vagy fagyit nyom a kezébe. Meg kell értenünk, hogy másképp is meg tudjuk magukat nyugtatni.
Nem az a cél, hogy kevésbé szeressük az ételeinket, hanem az, hogy mértéket tudjunk tartani.. Nem mindegy, hogy egy szelet sajttortát eszel, vagy felfalod az egész tortát.
Vannak, akiknél állandóan kell, legyen a táskában egy kis csoki vagy nasi arra az esetre, ha megkívánnák, és félnek attól, hogy esetleg nem tudják kielégíteni ezt a sóvárgást. Ez az a kapcsolat a csokoládéval, vagy kedvenceinkkel, amit meg kell szakítani. Azzal nincs probléma, ha szeretjük a csokoládét, és néha eszünk egy kicsit.

Ha ezt átgondoljuk és megteremtjük a megfelefő összhangot, akkor nyert ügyünk van.
Az EFT sokat segít nekünk ebben. Nem kell guruhoz menni sem pirulákat kapkodni csak oldani a saját gátló érzéseinket.

Teremtsd karcsúvá magad!
Sok sikert!
Domanyikné Vass Erzsébet
EFT Coaching

Hírek

  • idézetek
    2010-05-28 17:44:58

    \"Minden betegség esély és nem ítélet. A betegség célja, hogy elvezesse az embert önmagához.\"

     

    \"Eljön majd az idő, amikor az orvos feladata nem az lesz, hogy kezelje a testet, hanem, hogy gyógyítsa a lelket, amely viszonzásképpen meggyógyítja a testet is.\"

Asztali nézet