ÉLD AZ ÉLETED

 Tedd magad szabaddá hogy élhesd az életed

MENÜ

 

 

 

                                                                   Valamennyien  

                                                   a Lehetőségek Palotájában élünk !

 

"Ez a palota, minden egyes termével a születési jogunk!

Mi magunk úgy döntünk, hogy csak azokba a szobákba megyünk be, ahol kényelmesen érezzük magunkat. Valahogy úgy érezzük, hogy semmi helyünk azokban a hatalmas, fényűző termekben! Ezek gazdagabb, kiváltságosabb, tehetségesebb emberek számára épültek! Mi inkább itt maradunk, ahol tudjuk, hogy mire számíthatunk (kényelmi zóna), és nem merészkedünk a szoba –(amelyet magunknak választottunk ki)- falain túlra (korlátok, korlátozó hiedelmek). Miért nem?

Azért, mert az, amit megtehetünk, és az amit nem tehetünk meg, nagy betűkkel fel van vésve a szobánk falára, és mi azt hisszük, hogy ez az írás a valóság, tehát engedelmeskedünk neki. Az, hogy mennyit keresünk, ezeket a korlátozó hiedelmeket tükrözi. Az is, hogy mit gondolunk saját magunkról, hogy mennyire értékeljük sajátmagunkat. Az az igazság, hogy szinte nincs is olyan része lényünknek, melyet ne befolyásolna az, hogy mi van felírva azokra a falakra. Persze, ez az írás a falon nem más, mint azaz állandó monológ, mely a fejünkben zajlik.

Ez a monológ magában foglalja mindazokat a viselkedésformákat, véleményeket, és hiteket, amelyeket az évek folyamán felhalmoztunk. Ezeknek legnagyobb része másodkézből, harmadkézből, ki tudja hányad kézéből származó hitek, korlátozó hiedelmek, melyeket szüleink, nagyszüleink, tanáraink, edzőink, vallásunk papjai, barátaink, ismerőseink, könyvek, TV műsorok, és úgynevezett tekintélyes szakértők, vagy hatalmi figurák végtelen sora hagyott ránk.

Ha valaha vennénk magunknak a fáradtságot arra, hogy alaposan szemügyre vegyük őket, akkor hamarosan rájönnénk arra, hogy tulajdonképpen ezeknek a hiedelmeknek túlnyomó része kacagni valóan abszurd: egyszerűen nevetséges!

És mégis – úgy tűnik – ezek a nevetséges hiedelmek azok, amelyek akadályozzák az előrehaladásunkat"

 

Gary Craig

Hírek

  • idézetek
    2010-05-28 17:44:58

    \"Minden betegség esély és nem ítélet. A betegség célja, hogy elvezesse az embert önmagához.\"

     

    \"Eljön majd az idő, amikor az orvos feladata nem az lesz, hogy kezelje a testet, hanem, hogy gyógyítsa a lelket, amely viszonzásképpen meggyógyítja a testet is.\"

Asztali nézet