ÉLD AZ ÉLETED

 Tedd magad szabaddá hogy élhesd az életed

MENÜ

 

Néhány gondolat,

amit az elmúlt életemből leszűrtem, és el szeretnék mondani így bevezetőben.

 

Azért adtam a honlapomnak, az ÉLD az ÉLETED címet, mert meg vagyok győződve, hogy sokan nem is tudjuk, hogy hogyan is kellene élnünk igazán. Csak azt érezzük nem igazán úgy történik minden, ahogy szeretnénk. Valami mintha nem lenne a helyén. Bárhogy igyekszünk, mégis mindig valaki, vagy valami miatt nem úgy alakulnak a dolgok, mint várnánk.  Ha mégis, akkor is ott bujkál bennünk egy belső hang, hogy jó ez nekünk.  Őszintén, hányan vagyunk ma 2010 tavaszán, akik reggel azt érzik, de csodás az élet, és milyen jó reggel felkelnem. A statisztikák szerint, nem sokan. Miért van ez így? Hosszú ideig kerestem erre a választ. Azt hiszem az én életemben a Válasz a EFT volt. Amióta megismertem elkötelezett híve vagyok, megváltoztatta az életem. Szeretném, ha a te életeddel is ez történne….

Innen indultam el.

Sokan elsőre tiltakozni fognak az alább leírtak miatt, de ezek attól még tények maradnak.

 

A legtöbb ember élete során csak reagál arra, amit szűkebb és tágabb környezetében lát, hall, tapasztal. Tehát nem, mint, egy önálló személyiség dönt a sorsa felől, hanem inkább mások által befolyásolva, áldozatként éli az életét. Persze mindig van indok, kifogás, az okokat magukon kívül keresik. Rendszerint valaki, vagy valami más a hibás a cselekvőképtelenségért vagy a kudarcért. Sokan néztek rám nagy szemekkel, mikor megkérdeztem. Mi a valódi céljuk? Hol és milyen életet szeretnének élni. Mondjuk tíz év múlva, hol szeretnének tartani. Tapasztalat az csak kevés ember épít fel reális, valóságos, valóban megvalósítható jövőképet.  Majdnem mindenkinek van álma, de ha eddig rákérdeztem mi is az, csak amolyan, homályos elképzelésként élt bennük. Olyan, Jó lenne ha..!  Megdöbbentően kevesebben vannak azok, akik határozott céllal rendelkeznek, és akik képesek ezért minden nap tenni valamit.

A legtöbben sodortatják magukat az árral, azaz mások által befolyásolva élnek. Igaz, a nyomás hatalmas. A médiák által közvetített hamis élet és jövőkép, a ránk zúduló információ tömegből nehéz megtalálni azt, ami igazán fontos a saját életünk szempontjából.  Annyi minden tülekedik elénk.

Nehéz ennek a befolyása alól kivonni magunkat.

 

’Azt, amit nekem kell megtennem a saját életemért, azt senki más nem teheti meg helyettem.’

 

Mind addig, amíg csak reagálunk a minket körülvevő eseményekre, addig a sorsunk mások kezében van. Sodortatjuk magunkat. Esetleg hamis illúziókba ringatjuk magunkat. Vannak, akik viszonylag jól mozognak a mai mindennapjainkban.

Hűségesek próbálnak lenni ehhez a világhoz, ami gyakran oda vezet, hogy áruba bocsátják, elárulják esetleg saját magukat. A fizetség pedig, karrier, vagy siker, sok pénz. Persze, nem mindig. Látszólag azt hisszük, ezért szeretnek bennünket, ha ilyenek vagyunk, vagy ilyenné válunk. Közben pedig, elfelejtjük mi a valódi életünk, mi a valódi célunk. Ettől leszünk igazán boldogok?  Ettől leszünk egész-ek?

Vizsgáljuk meg, ez az igazi értékrendünk? Biztos, ez viszi életünket előre? Ha önvizsgálatot tartunk, ha a megoldásokat nem magunkon kívül, hanem önmagunkon belül keressük. Ha elsősorban és legfőképpen őszinték vagyunk saját magunkhoz.

Ha sikerül kialakítani önálló, letisztult értékrendünket, ha őszintén feltárjuk belső értékeinket, az álmaink megvalósításhoz szükséges képességeinket is felfedezzük majd. Akkor már könnyen képet alkothatunk arról, hogy hol akarunk lakni, hogyan akarunk a pénzünkkel bánni, gyermekeket nevelni, hogyan képzeljük el magunkat a munka világában. Csakis így szakadhatunk el a hamis illúziók világától.

Bár már a csapból is az folyik, hogy világunkat mi teremtjük meg, olyannak amilyen.

De abból a csapból folyik más is. Vegyük kezünkbe sorsunk irányítását. Ne siránkozzunk, ne nyafogjunk, ne mutogassunk másra, vegyük a fáradtságot és ismerkedjünk meg saját belső világunkkal akkor a külvilág is sokkal átjárhatóbbá, válik számunkra, így nem rángathatnak bennünket, hiszen ha elhisszük, hogy világunkat mi teremtjük meg, olyannak amilyen, akkor bármire képesek lehetünk.

Ma már megadatik, hogy válasz mit szeretnél.

Saját vágyaid Palotájában hol élsz? Tied a királyi lakosztály vagy a pinceszoba?

Akkor nézz körül, mi van a szobád falaira írva, épp most. Mit mond most a belső saját önmagadnak szóló monológod, a fejedbe?

Mit hiszel valójában magadról, a világról?

pl:

-  Nem jutok előbbre…

- A főnököm egy idióta, és már a családomat is alig látom annyit, dolgozom a jó létünkért…

- Nem lehet senkiben megbízni.

- Agyon nyom minden, a terhek egyre nagyobbak rajtam.

- Megfulladok az adósságba…

- Depressziós vagyok ebben a világban…

- Hiába fogyózom, nem megy le csak pár kiló az is, visszajön…

- Ma már minden nő csak a pénzre hajt…

- Nincs épkézláb férfi, aki a társam lehetne…

- Szeretnék  lefogyni …

- Szeretnék elismert lenni…

- Szeretnék Gazdag lenni…

- Szeretnék Egészséges lenni …

Mit gondolsz?

Mit érzel?

Ez az igazi belsőd? -bárhol élsz, bárhogy élsz, bármit csinálsz is.

Akkor itt az ideje kitataroznod, felújjítanod az életed. Erre jó módszer az EFT,

(Érzelmi Felszabadítás Technika)

Gary Craig az EFT megalkotójának szavai nálam jobban elmondják, ki vagy és kivé lehetsz, ha látod igazi belsőd.

 

 

„Amit megtehetünk, és az, amit nem tehetünk meg, nagy betűkkel

fel van vésve a szobánk falára, és mi azt hisszük, hogy ez az írás a valóság, tehát

engedelmeskedünk neki."- (Cary Craig- Lehetőségek palotája.)

Hírek

  • idézetek
    2010-05-28 17:44:58

    \"Minden betegség esély és nem ítélet. A betegség célja, hogy elvezesse az embert önmagához.\"

     

    \"Eljön majd az idő, amikor az orvos feladata nem az lesz, hogy kezelje a testet, hanem, hogy gyógyítsa a lelket, amely viszonzásképpen meggyógyítja a testet is.\"

Asztali nézet